Iratkozz fel, hogy azonnal értesülj legújabb akcióinkról!
Bio Szezámolaj Részletek

Bio Szezámolaj

110

Új

A szezámolaj a bőr teljes egészének fenntartásához szükséges esszenciális zsírsavakat tartalmaz nagy mennyiségben. Restrukturáló, fialító hatású.

 

Biogazdaságból származó, 100%-os tisztaságú, szűz, első sajtolásból kinyert, természetes olaj.

 

Kiszerelés – 50ml

Több információ

1 190 Ft

ÁFA-val

Költs el még 12 000 Ft -ot és díjtalan a szállítás!

Az indiai eredetű szezám körülbelül egy méter magas cserje, mely nagyjából 200 apró magot magában foglaló termést hoz. Magvai hosszúkás, ovális alakúak, laposak és változó színűek: fekete, piros vagy fehér.

Az olaj kisajtolásának két módja létezik: az első esetben a magokat előzetesen megpörkölik, ilyenkor az olaja mély színű lesz és illata hasonlít a dióra. Amennyiben az olajat kozmetikai célra szánják, érdemes a magokat előtte nem megpörkölni, hogy az olaj megőrizze eredeti jegyeit. A másik eljárás során tehát a magok pörkölés nélkül kerülnek a hideg sajtolásra. Ekkor egy világos színű, könnyed illatú és hangsúlyosan szezám ízű olajat kapunk.

Bár a keleti konyha is gyakran használja, igazi értéke az olajnak a bőrön mutatkozik meg. Könnyen felszívódó, a szezámolajat kiváltképpen regeneráló, bőrpuhító hatásáról ismerjük. Magas E vitamin, szezamolin és lecitin tartalmának köszönhetően ideális antioxidáns az érett bőrűek számára.

 

 

              

 

Tulajdonságai:

  • Regeneráló hatású, hatékonyan kezeli az irritált és hámló bőrt.
  • Bőrpuhító hatású, könnyen felszívódva fenntartja a bőr hidratációját.
  • UV sugarakat elnyelő hatásának köszönhetően, védi a bőrt a káros UV sugaraktól.
  • Antioxidáns és öregedést gátló hatású.
  • Ismert izületi fájdalmakat csillapító hatásáról (isiász, hátfájás).
  • Használják napozó krémeknél és balzsamokban: megelőzi a kiszáradást, lágyítja a bőrt.
  • Mérsékelt napvédő hatással is rendelkezik.

Javaslatok:

  • Kiszáradt és irritált bőrre
  • Ekcéma, pikkelysömör kezelésére, hámlás esetén
  • Kirepedezett bőrre
  • Érett bőr ápolására: ráncokra és szarkalábra

Felhasználása:

  • Testre való masszázs olajok
  • Regeneráló balzsam száraz bőrre
  • Emulzió érzékeny bőrre
  • Napvédő krémek

Alkalmazási mód és felhasználási javaslat:

  • Tisztán vagy más illóolajokkal, növényi olajokkal keverve nappali vagy éjszakai krémként.
  • A test vagy arc ápolására összeállított ápoló készítményekbe zsíros összetevőként.

Elővigyázatosság felhasználásakor:

  • Mivel lehetséges allergiás tüneteket válthat ki, csonthéjasokra allergiás személyek esetén nem javasoljuk az olaj használatát.

 

Kinyerési folyamata : Első hideg sajtolásból

Kisajtolt növényi rész: Pörköletlen, természetes magok

Növénytani elnevezés: Sesamum indicum

Minősége: 100% tisztaságú és természetes, szűz, első hideg sajtolással, kémiai eljárás nélkül készült.

Származási hely: Mali

Növénytermesztése : Biológiai

 

Írd meg véleményed

Vörös agyag

Tisztítja, bársonyossá, frissé, simává és élénkké varázsolja a bőrt. Ideális kezelés a fénytelen, fakó, fáradt bőr számára.

BioAngelica által kínált agyag kizárólag tiszta, napon kiszárított agyag. Franciaországból, a mediterrán térségből származik, szennyeződésmentes területről, ahol a kinyerés folyamata során az összes tulajdonságát megőrzi.

 

 

Kiszerelés - 100 ml

Elfogadom

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.