Hétköznapi megoldások

Akné

1 csepp teafa illóolaj közvetlenül minden pattanásra
Afta1 csepp babér, vad levendula, hó fa illóolajat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és az érintett területet bekenjük
Arcüreggyulladás2 csepp eukaliptusz radiata és 1 csepp pálmarózsa illóolajat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és homlok és arcüregünk bekenjük.
Álmatlanság5 - 10 csepp mandarin, orvosi levendula, levendula super vagy narancs illóolajokat párologtassa a szobában lefekvés előtt fél órával 20 percen keresztül.
Depresszió1 csepp mandarin, ylang-ylang, római kamilla illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és háromszor naponta a solar plexus-ra (napfonat csakra a köldök és a pár ujjnyira a köldök feletti rész) kenjük.
Fejfájás1 csepp borsmenta és vad levendula illóolajjal közvetlenül halántékunkat vagy a tarkónkat (attól függően, hogy honnan ered a fájdalom) bekenjük.
FertőtlenítőTeafa, citrom illóolajok.
Feszültség2 csepp ylang-ylang, mandarin, római kamilla illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és a solar plexus-ra (napfonat csakra a köldök és a pár ujjnyira a köldök feletti rész) kenjük.
Fülgyulladás1 csepp eukaliptusz radiata, lavendula super, teafa illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és naponta a 4 alkalommal fül mögötti és fültő részt bekenjük.
Gombás fertőzés2 csepp pálmarózsa ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és az érintett területet bekenjük.
Herpesz1 csepp teafa, vad levendula illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és az érintett területet bekenjük napi 6 alkalommal minimum 2 napon keresztül.
Immunerősítés1 csepp citrom + 1 csepp madagaszkári kámforfa illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük mellkasra és hátra minden reggel havi 10 napon keresztül szeptembertől decemberig tartó időszakban.
Influenza2 csepp madagaszkári kámforfa, teafa, eukaliptusz radiata illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük naponta 4 –szer 3 napon keresztül torok tájékra alkalmazzuk.
Kisebb égés2 csepp vad levendula, geránium illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és az érintett területet bekenjük.
Kisebb vérző sebPár csepp orvosi levendula illóolajat a tisztított sebet napi néhány alkalommal bekenjük.
Korpás hajKeverjük el 20 csepp teafa illóolajat 50 ml jojobaolajban vagy sárgabarackmag olajban, az így kapott keverékből öntsünk a fejbőrre, jól masszírozzuk bele és 1 óra elteltével samponnal mossuk ki.
Körömgomba1 csepp teafa,1 csepp orvosi levendula és 1 csepp pálmarózsa illóolajakat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és az érintett területre alkalmazzuk.
Láz3 csepp eukaliptusz radiata és 5 csepp madagaszkári kámforfa illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük, mellkasra és hátra napi 4szer alkalmazzuk.
LeégésNéhány csepp vad levendula illóolajat a kis bőrfelületre közvetlenül alkalmazzuk, ha nagyobb bőrfelület leégéséről van szó alkalmazzunk borsmenta, levendula, kamilla és rózsavizek keverékét.
LégfertőtlenítésPár csepp citrom illóolajat párologtasson reggel es este 15 percig.
Migrénes fejfájás1 csepp borsmenta; vad levendula halánték környékére alkalmazzuk.
Nátha2 csepp madagaszkári kámforfa, teafa, eukaliptusz radiata illóolajokat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük, 4-szer naponta 3 napon keresztül torok tájékra alkalmazzuk.
ÖnbizalomhiányA babér illóolajas flakont nyissuk ki és lélegezzünk belőle párat vizsga, állásinterjú előtt vagy bármilyen kihívás előtt.
Ránctalanítás1 csepp ho fa, damaszkuszi rózsa vagy geránium illóolajakat nappali és éjszakai krémünkbe keverjük és arcunkat bekenjük.
Rovarcsípés1 csepp vad levendula, geránium illóolajakat½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és napi 4 alkalommal a csípésre kenjük.
Torokgyulladás1 csepp ho fa, 1 csepp teafa és 1 csepp madagaszkári kámforfa illóolajakat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverve, torok környéket bekenjük valamint reggel és este 1 pohár vízben elkeverünk 1 teáskanál (nem fém kanál!) zöld agyagot, és ezzel öblögetünk.
Vírusölő2 csepp madagaszkári kámforfa, teafa illóolajakat ½ kávéskanál mandulaolajban elkeverjük és napi 4 szer a torok és mellkas környékére alkalmazzuk.

 

Forrás:

Danièle Festy: Ma bible des huiles essentielles 

Danièle Festy: Je ne sais pas utiliser les huiles essentielles

D. Baudoux, A. Zhiri, M.L. Breda: Les huiles essentielles Chémotypées

 

 

A jelen internetes felületen megjelent információk tájékoztató jellegűek és semmi esetre sem helyettesítik orvos vagy aromaterapeuta tanácsát.

 

A BioAngelica Kft. nem vállal  felelősséget a jelen internetes oldalon található információk alapján történt öngyógyítás során bekövetkezett balesetért, sérülésért vagy károsodásért.


Elfogadom

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.