Bio Mogyoróolaj Részletek

Bio Mogyoróolaj

118

Új

A nyugtató és puhító hatású mogyoróolaj kivételes felszívódó tulajdonságokkal rendelkezik. Rendkívül kellemes a tapintása, nem hagy zsíros réteget maga után, finom pirított mogyoró illatú, nagyon kedvelt masszázs alap. Kiváló ápolást nyújt a zsíros és vegyes bőr számára.

Biogazdaságból származó, 100%-os tisztaságú, szűz, első sajtolásból kinyert, természetes olaj.

Kiszerelés – 50ml

Több információ

A mogyoró a nyírfafélék családjába tartozik és az északi féltekén a kontinentális éghajlaton őshonos. Számos legenda őrzi ennek a szent fának a múltját: párkapcsolati boldogság, termékenység, Nyugat-Franciaországban úgy tartják, hogy Karácsony éjjelén, midőn tizenkettőt üt az óra a mogyoró ága arannyá változik. Kevés idő áll tehát rendelkezésre leszedni. Ha nem sikerül a tizenkettedik ütésre, akkor eltűnik az ággal együtt. Valóban titokzatosság lengi körül, mivel a varázslók ágaival keresték meg a földben rejlő vízereket és soha nem találtak magyarázatot erre a csodálatos tulajdonságra.

A mogyoró magas olajtartalmú, a legnagyobb mértékben tartalmaz lipideket. A mogyoró hideg sajtolással készült olaja nagyon édes és a gasztronómiában rendkívül kedvelik íze és illata miatt.

Magas zsírsav tartalmának köszönhetően rendkívüli lágyító hatású, melyet a kozmetikai iparban is felhasználnak. Nagyon száraz, az olaj mélyen felszívódik és ezért tökéletesen megfelel masszázsra és aromás bedörzsölésekhez. Javasolt használata a terhességi csíkok és hegek megelőzésére és kezelésére, mivel lágyítja a bőrt és növeli rugalmasságát.

A mogyoróolaj ismert még faggyúszabályozó hatásáról, ideális a zsíros és vegyes bőr ápolására, valamint az aknés bőrre.

 Tulajdonságai:

  • Visszafogja a faggyútermelést, kiegyensúlyozza a zsíros bőr faggyútermelését.
  • Kiválóan felszívódó, mélyen lágyítja a bőrt anélkül, hogy zsíros filmet képezne a bőrön és lehetővé teszi a hatóanyagok jó felszívódását, mint például az illóolajokét.
  • Bőrvédő, megelőzi a bőr dehidratációját
  • Sebgyógyító hatású, segíti a bőrréteg megújulását
  • Bőrlágyító, selymes tapintást ad a bőrnek

Felhasználása:

  • Kiváló masszázs alap minden bőrtípusra
  • Nem irritáló, könnyű tej problémás bőrre
  • Balzsam terhességi csíkok megelőzésére
  • Vegyes, zsíros bőrre való ápoló készítmények
  • Akné és mitesszerek
  • Terhességi csíkok megelőzésére, gyógyítására
  • llóolajas bedörzsölésre

Alkalmazási mód és felhasználási javaslat:

  • Magában vagy más növényi olajjal keverve nappali vagy éjszakai krémként
  • Dús arc vagy testápoló krémek összeállításakor zsíros összetevőként
  • Illóolajok alkalmazását segítő hatású

Más olajokkal való együtt használata:

  • Számos illóolajjal bedörzsöléshez
  • Jojobaolajjal, teafa illóolajjal a vegyes, zsíros, problémás bőr kezelésére

Elővigyázatosság használata során:

  • A mogyoró allergiás reakciókat okozhat, főleg a csonthéjasokra allergiás egyéneknél. Használata előtt kötelező az olajat a könyökhajlatban kenve kipróbálni!

Kinyerési eljárás: Első hideg sajtolás

Kisajtolt növényi rész: Mogyoró

Növénytani név: Corylus avellana

Minősége: 100%-os tisztaságú és természetes, szűz, első hideg sajtolásból, kémiai eljárás nélkü.

Származási hely: Franciaország

Növénytermesztése: Biológiai

Termékünket az Aroma for You webshopján keresztül rendelheti meg.

Írd meg véleményed

Rózsaszín agyag

A rózsaszín agyag a vörös és fehér agyag keverékéből származik. Rendkívül lágy formulájú rózsaszín agyag minden bőrtípus ápolására alkalmas.

BioAngelica által kínált agyag kizárólag tiszta, napon kiszárított agyag. Franciaországból, a mediterrán térségből származik, szennyeződésmentes területről, ahol a kinyerés folyamata során az összes tulajdonságát megőrzi.

Kiszerelés - 100 ml

Elfogadom

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.