Tudva lévő, hogy a kismamák 60%-ánál jelentenek problémát a varratok. 120 kismama vett részt azon a klinikai tanulmányon, amely a szülés utáni varratok gyógyulását volt hivatott vizsgálni; nevezetesen, hogy az orvosi levendula illóolaj milyen mértékben járul hozzá a sebhelyek gyógyulásához.

A vizsgálatban részt vevő nők felét olívaolajhoz adagolt 1.5 % illóolajjal kezelték, valamint 10 napon keresztül, napi két alkalommal 4 liter vízhez adagolt 5-7 cseppnyi levendula illóolajas ülőfürdőt kellett venniük. A másik 60 nő a szokásos, jódozott Povidon alapú kezelésben részesült. 

A 10. napon a tanulmány kimutatta, hogy a levendulával kezelt nők kevésbé emlegettek fájdalmat, nem fordult elő 2 cm-esnél nagyobb ödéma közöttük és jelentős mértékben csökkent a vörösesség.

Fedezd fel a Dominique Baudoux által kifejlesztett keveréket a sebhelyek gyógyítására!

Otthoni készítésű összetétel:

  • 1 csepp balzsamos szuhar illóolaj (Cistus ladaniferus)
  • 3 csepp orvosi levendula illóolaj (Lavandula angustifolia)
  • 2 csepp kajeput olaj (Melaleuca cajuputii)
  • 2 csepp majoranna CT thujanol illóolaj (Origanum majorana CT thujanol)

A keverékből 3-4 cseppet kenjen a sebre naponta 4 alkalommal, 4-5 napon keresztül.

Óvintézkedés: ez a valódi illóolajokat tartalmazó keverék kizárólag felszíni sebek kezelésére szolgál és nem használható várandós, szoptatós nők esetében, valamint 6 évesnél fiatalabb gyermekek esetében!

További sebösszehúzódást segítő illóolajok 

Legtöbbször a geránium, a balzsamos szuhar vagy a rózsafa illóolaj jut eszünkbe, ha sebösszehúzó hatású illóolajra gondolunk, amelyeket gyakran a teafával és kamillával párosítunk. Ugyanakkor az illóolajokkal végzett kutatások száma végtelen és mindig újabb, izgalmas gyógyászati információkkal szolgálnak. Érdemes tehát természetes gyógymódokat előnyben részesíteni felmerülő panaszaink esetén!