Most saját és barátaim tapasztalatait osztom meg veletek, mely szerint a sárgabarack illetve az édesmandula olajok BEVÁLNAK koszmó kezelésére. Kislányom 8 hónapos lehetett, amikor fejecskéjén apró, zsíros, fehéressárgás-barnás, pikkelyszerű képződmény jelent meg. Akkor már jártas voltam a természetes kozmetikumok világában, így pár nap alatt könnyen eltüntettük :-)
Most árulom nektek ezt a nagyon egyszerű receptet!
Jól bevált módszer, ha a puha, természetes sörtéjű babakefével minden nap megfésüljük kisbabánk haját. Ezzel nemcsak a készülő koszmóréteg kialakulását akadályozhatjuk meg, hanem a hajhagymák működését is serkentjük, ami kedvez a hajkorona megerősödésének. Az enyhe koszmó eltávolításának egyik legismertebb megoldása, hogy fürdetés előtt pár órával a fejbőrt bekenjük  bio sárgabarackmagédesmandula olajjal és fürdetés közben vagy utána sűrű kefével óvatosan és fokozatosan eltávolítjuk a felpuhult hámot. Ezt az eljárást naponta megismételhetjük.
Érdemes azonban a megelőzésre törekedni és szappanmentes, babáknak kifejlesztett, bio sampot és tusfürdőt használni kisbabánk mindennapi ápolására!